1 Tenaga yang paling kuat di dunia yang 1 ini adalah kasih sayang. Tanpa kasih sayang kita tak akan ber 1. Hormati dan sayangilah kerana Allah yang 1. Kita, 1 Agama, 1 Al-Quran, 1 Kiblat, 1 hari Merdeka, 1 hari raya, 1 Negara dan 1 Dunia. Jangan kerana 1 sebab kita bermusuh antara 1 sama lain. Kekuatkan ikatan 1 ini semoga tercapai 1 matlamat iaitu Sinar Kasih Sayang 1 Dunia...
بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Pernah saya dengar kata² yang boleh dikongsi bersama
|Ilmu bukan pada orang dewasa @ orang yang belajar tinggi sahaja, jadi janganlah kita tunjuk ego seolah kita mengetahui segalanya. Walaupun sesuatu teguran positif @ ilmu datang dari seorang budak kecil. Terimalah|

Terima Kasih Pada Yang Sudi Ziarah Disini, Pandangan Sahabat² mungkin lebih baik dari saya. Sama²lah kita berkongsi ilmu untuk hari ini dan masa depan kita dan semua... Sampaikan Komen Pendapat sahabat...Mudah²an kita dapat memperbaiki diri menjadi lebih baik.Terima Kasih...
Perjalanan Kisah Kasih Azriey... http://www.facebook.com/sinarmawaddah

Wednesday, November 11, 2009

Kata² Hikmah Sinar Kasih Sayang | Wallpaper |

Kenangan terindah, Sebenarnya banyak gambar² menarik saya ambil semasa pergi bercuti bersama rakan² seperjuangan d'chalet Teluk Bayu. Kalau nak dilampirkan semuanya dalam satu masa, takut mencacatkan blog dipenuhi gambar hehehe!. Suasana kat sekitar chalet Teluk Bayu memang tenang dan tak dapat dilupakan.

Untuk melihat Gambar ini dengan lebih jelas, Klik kanan mouse Open Link In New Tab. "Mozilla Firefox"
Suasana waktu senja dengan air laut yang tenang serta dikelilingi bukit membuatkan diri rasa kagum bersyukur pada nikmatNYA...

Dipagi harinya pula, suasana sejuk dengan keindahan dikelilingi kabus pagi membuatkan hati terasa tenang seolah ingin menetap disini. Sesekali perahu nelayan lalu dihadapan chalet, membuatkan diri terfikir pada keagungan Allah. RezekiNya terlalu luas, Kalau kita tak berusaha mencarinya mana mungkin akan ditemui nikmatnya... Seluas lautan, banyak manakah ikan disana ? Sehinggakan setiap perhentian kita, dapat menikmatinya jika berusaha dapatkannya... Dunia? lagi luas. Fikirkanlah...

Suasana Malamnya pula gelap, malam memang gelap hehehe! hanya bersuluhkan lampu chalet. Jika sahabat² teringin nak pi tempat cantik menarik tertarik nih hubungi Zakaria Hj Ahmad ( Pak ya) 0164829309.

Sama² kita bantu usahawan BumiPutra.

4 Komen disini:

Mawar_berduri said...

wah..bestnya pg bercuti.....cantik plak tu tempatnya... :)

~ana SoLehah~ said...

^_^ SuBhaNaLLaH..

Indahnya CipTaan ILahi..

Faarihin said...

Salam.. wah.. semakin hebatlah org tu kan.. =P

Kasih AzrieySinar said...

waalaikumsalam, nak kongsi satu ilmu.

klu kita mencari jawapan untuk sesuatu itu untuk lebih baik mesti kita dapat yang terbaik...

Kembali ke Halaman Utama